Bolu Mutfağım Alt Üst Böreği Tarifi

Türkiye’nin en iyi aşçılarının yetiştiği memleket Bolu‘dan inanılmaz güzel lezzetleri bizlerle buluşturan Mutfağım programı 26 Ocak Pazar günü Bolu’daydı. Karadeniz’in en güzide memleketlerinden biri olan Bolu yemekleriyle de oldukça meşhur bir yer. Bolu’ya özgü Alt Üst Böreğini tadınca sizde alt üst olabilirsiniz. Tabi bu iyi manada bir alt üst olma durumu, lezzetli bir börek tarifi olan Mutfağım Bolu Alt Üst Böreği Tarifini ve Yapılışını yazımızın devamında bulabilirsiniz.




Malzemeler:150 gr kıyma
2 demet ıspanak
1 adet soğan
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Aldığı kadar un

Yapılışı:Kıyma kendi yağında rengi dönene kadar kavrulur. 1 adet soğan ve ıspanaklar ince ince kıyılır. Ispanak ve soğan birleştirilir ve üzerine pulbiber, karabiber ve tuz serpilir. Kavrulan kıyma ve ıspanak harmanlanır. Hamuru için; Unun üzerine tuz atılır ve azar azar su ile birlikte topralanana kadar yoğrulur. Hamur 6 eşit bezeye ayrılır. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. İlk yufka tavada biraz sıvı yağ gezdirilerek kızartılır. Üzerine ıspanaklı kıymalı içi yerleştilirilip ikinci yukfa serilir ve alt üst edilip kızartma işlemine devam edilir. Kalan yufkalalrda aynı şekilde araları içle kaplanarak üst üste serildikçe alt üst yapılarak kızartılır. Pişen börek üçgen dilimlere ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder