Evde Çikolatalı Fondü Nasıl Yapılır ?, Fondü nasıl yapılır, evde fondü nasl yapılır, çikolatalı fondü nasıl yapılır, çikolatalı fondü yap,
Kış aylarının olmazsa olmazı çikolatalı fondüyü sevmeyeniniz yoktur. Öncelikle fondünüzü hangi çikolata çeşidi ile yapacağınızı siz seçin. Benim gibi beyaz çikolata seviyorsanız beyaz , eğer evde bitter çikolata var ise üstüne süt ve az bir şey krema koyarak tadını hafifletebilirsiniz. Eğer çok ağır ve acı çikolata seviyorsanız tarifteki bilgilerden faydalanınız.
Malzemeler :
- 200 gr bitter yada sütlü küvertür çikolata (yoksa 2 paket çikolata)
- Yarım paket çiğ krema (100 ml)
- Yarım su bardağı süt
- İstediğiniz bir meyve olabilir. Size yanında tavsiye edebileceğim meyveler; Muz , çilek, armut, portakal, greyfurt, üzüm, kivi ve şeftali olabilir.
Yapılışı:
- Öncelikle çikolatayı bıçak yardımı ile küçük parçalar haline getirin , elinizi kesmemeye dikkat gösterin.
- Küçük teflon veya cezve içerisine süt ve kremayı cezvenin içine koyarak kısık ateşte karıştırınız.
- Isınan süt ve kremayı cezveden alın ve içine kıydığınız çikolatayı ekleyerek karıştırın.
- Çikolatanın yanmamasını için sürekli karıştırın ve kısık ateşte olmasına özen gösterin.
- Çikolata eridikten sonra servis tabağının içine alarak afiyet ile yiyebilirsiniz.
Meyveleri küçük parçalara keserek rahat bir şekilde yiyebilirsiniz.
Not: Eğer teflon tencereniz yoksa çikolatanızı benmari usulü eritebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder