Tarçının Sağlık Açısından Faydası

Baharat olarak Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan tarçın’ın doğal bir ilaç olarak kullanıldığını biliyormuydunuz. Aynı isimli ağacın kabuklarından elde edilen bu güzel kokulu baharat, Cassia ve Seylan olmak üzere 2 farklı türü vardır. Tat ve görünüm olarak bu 2 tür birbirine benziyor olsa da, Seylan türü daha az bulunur, biraz daha tatlıdır ve kan şekerinin düşürülmesinde daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Genel olaraktarçının lifli olduğu için sindirimi kolaylaştırması ve kan şekerinin düşürülmesine sağladığı yarar dışında alternatif tıpta farklı tedavilerde kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız tarçının 10 faydasından, bazıları bilimsel olarak desteklenirken, bazıları da atalarımızdan günümüze kadar gelen bir serüvene sahiptir.



  • Her gün yarım çay kaşığı Tarçın kötü kolestrolü düşürür.
  • Kanın Pıhtılaşmasını önleyici özelliği vardır.
  • Strese bağlı olarak gelişen baş ağrısı ve migrene iyi gelmektedir.
  • Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Tarçın Çayı, “huzursuz bağırsak sendromu” olarak bilinen sindirim sistemi bozukluklarının tedavisinde yardımcıdır.
  • Tarçın Çayı, antibakteriyel özelliği ile ağız temizliğinde ve ağız kokusunun giderilmesinde yardımcıdır.
  • Boğaz ağrısı ve kuru öksürük probleminiz varsa, Tarçın yağı size yardımcı olacaktır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Tarçın yağı ile yapacağınız masaj, kas ağrılarınıza iyi gelecektir.
  • İçeriğinde bulunan yüksek manganez sayesinde adet kramplarının azalmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder